Week van de mobiliteit

16 tot 22 september 2016

Blue Towers Gent

Car free day

Samen doorbreken we de autosleur

Op donderdag 22 september is het Car Free Day. Werknemers uit heel Vlaanderen doen die dag extra hun best om de wagen aan de kant te laten staan en op een duurzame manier te pendelen.

Ook de medewerkers van Partena (Ziekenfonds, Hulp in Huis & Kinderopvang), Attentia, PWC en Delaware in Gent doen mee. Bovendien wacht hen in de Blue Towers een warm onthaal en lekkere verrassing wanneer ze die dag kiezen voor de fiets, trein of bus om naar het werk te komen. Of wanneer ze met collega’s carpoolen.

carfreeday_logo_basis_2015

Fietsherstelling

Fiets in topvorm

Op donderdag 22 september organiseren we een grote fietsnazicht-en-reparatie-dag. Medewerkers van Partena (Ziekenfonds, Hulp in Huis en Kinderopvang) en Attentia die dan met de fiets naar de Blue Towers komen, kunnen hun stalen ros door de mecaniciens van Max Mobiel laten klaarstomen voor de winter. De werkgever betaalt de werkuren, de wisselstukken zijn voor de rekening van de de medewerker.

Werk jij in de Blue Towers? Maak dan komaf met die rammelende ketting, dat flapperende spatbord en die slecht afgestelde versnellingen en kom op 22 september met de fiets naar het werk!

Om alles in goede banen te leiden, vragen we je wel om via onderstaande knop vooraf online in te schrijven. Wij doen de rest!
22 september – Blue Tower 1 (bovengrondse parking) van 07:00 tot 17:00

Blue Towers Run

Bewegen tijdens de middagpauze

Kom het unieke hindernissenparcours afleggen op donderdag 22 september op de buitenparking aan de Blue Towers. Een echte run of wandeling? Iedereen loopt en wandelt op eigen niveau en tempo. Supertraag kan dus ook! Iedereen kiest hoeveel rondjes hij/zij wil afleggen (1 ronde ongeveer 500 m).

Inschrijven hoeft niet, je komt gewoon tussen 12:00 en 13:30 naar de lobby bij Partena. Uiteraard met zoveel mogelijk collega’s! Bovendien gaat er per afgelegde ronde € 0,50 naar het goede doel!
22 september – Blue Tower 2 (gelijkvloers) van 12:00 tot 13:30

Bijblijven

Inspirerende sprekers

Woon-werkverkeer in de toekomst

Delphine Eeckhout van TRAJECT, komt uitleg geven hoe woon – werkverkeer zal evolueren in het jaar 2020. Traject is een adviesbureau in verkeer en mobiliteit dat overheden en private partijen begeleidt bij het realiseren van verandering in mobiliteit en het verbeteren van bereikbaarheid.
19 september – Blue Tower 2 (gelijkvloers) om 16:30

 

Mobiliteitsplan Gent

Gent is een bruisende en groeiende stad. Dat heeft een serieuze impact op het vlak van mobiliteit. Louis de Geest (Mobiliteit Gent) legt uit hoe het Mobiliteitsplan zorgt voor een meer verkeersveilige, bereikbare, kindvriendelijke en economisch aantrekkelijke stad, met een hoge leefkwaliteit.
22 september – Blue Tower 2 (gelijkvloers) om 16:30

Locatie

Sluisweg, 9000 Gent
Blue Towers | 22 september 2016
contact@bluetowerscommunity.be

In samenwerking met

  • Attentia - Delaware - PWC - Partena